Happy Drink

Ismerd meg az 5 legnépszerűbb vörösbor fajtát!

Zavart hogy keveset tudsz a vörösborokról? Ha beszéltek róluk, nem tudtál hozzászólni a témához? Semmi gond! Most mindent megtudhatsz a leggyakoribb vörösborokról, így ha legközelebb szóba kerülnek, te is borszakértőnek fogsz tűnni. A legegyszerűbb azonban, ha ott kezdjük, hogy neked melyik vörösbor ízlik leginkább. Tölts hát egy pohárral a kedvenc vörösborodból, és olvass tovább.

Cabernet Sauvignon

Biztos, hogy hallottál már erről a vörösbor fajtáról, mely ízében száraz, savas, merész és elegáns, ezáltal a “komoly” borivók vörösbora. Ennek ellenére az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban fogyasztott vörösbor, mely tökéletes kísérője zsírosabb húsoknak. Ha igazán fel szeretnéd dobni az oldalast, a bárányt, vagy akár a hamburgert, akkor ezzel a vörösborral mennyei élményben lesz részed!

Merlot

A Merlot egy édesebb, lágyabb, gyümölcsösebb vörösbor mint a Cabernet Sauvignon, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne olyan jó. Szinte bármilyen ételhez passzol, és míg a sauvignonhoz mindenképp zsíros étel való, addig a Merlot tökéletes zöldség alapú ételekhez, vagy paradicsomos tésztákhoz. Ha húsok mellé szeretnénk fogyasztani, akkor mindenképp szárnyasokat válasszuk.

Malbec

Valahol a cabernet sauvignon szárazsága és a merlot lágysága között található a Malbec, mely mindkét vörösbor fajta legjobb tulajdonságait képviseli. Éppen ezért nem meglepő módon egyre népszerűbb vörösbor napjainkban. Az elsősorban Franciaországban termeszett szőlőfajtát tölgyfa hordókban érlelik, mely enyhén füstös ízt kölcsönöz a bornak. Fantasztikusan kiemeli a különböző BBQ, és az édes, fűszeres ételek ízét.

Pinot Noir

A legkönnyedebb vörösborok közé tartozó Pinot Noir társaihoz képest sokkal lágyabb és selymesebb. Ízében a különböző bogyós gyümölcsökre emlékeztet, felfedezhető benne például a málna és a vörös áfonya. Nagyszerű halételekhez, például lazachoz, vagy szusihoz. Igen, nyugodtan lehet vörösbort inni halakhoz!

Shiraz/Syrah

Az Európában általában Syrah-nak, Ausztráliában és Dél-Amerikában pedig Shiraz-nak nevezett vörösbor egészen különleges ízélményt nyújt. Lehet paprikás, fűszeres, és merész, olyan gyümölcsök ízvilágával kiegészülve, mint például a szeder. Ideális társ egy hosszú nap után, amikor csak ahhoz van kedved, a kedvenc könyvedet olvasd, miközben egy nagyszerű vörösbort kortyolgatsz.