Happy Drink

Amit a rozé borokról tudni érdemes!

Amit a Rosé borokról tudni kell

Végre indul a nyár a maga tóparty, fesztiválos hangulatával, a kánikulával és a 40 fokokkal, rögtön meg is indul:

  • 1., a tömeg a Balaton felé,
  • 2., a kereslet a rosé borok iránt.

De miért is ilyen népszerűek a rosé borok?

Ahogy nappali hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik mindenki felfrissülésre vágyik és ezt az élményt tudják megadni a rosé borok, akár tisztán fogyasztva, akár fröccsként keverve. Borkóstolókat inkább csaka a vörös és fehér borokból szoktak tartani, a rosék kicsit más műfajt képviselnek. Pedig borkészítés szempontjából egyáltalán nem könnyű a rosé stílusa, itt eszméletlen nagy jelentősége van a tisztaságnak és az egyes munkafolyamatok pontos időben történő elvégzésének. Ahogy az igazán nagy borszáok mondják: rozét csak annak könnyű csinálni, aki még sosem próbálta.
Na, de mit is érdemes tudni a rosékról? Avagy, hogy vágjunk fel a haverok előtt pár perc alatt szerzett tudásunkkal?

A rozé nem vörös- és fehérbor házasításával készül, hanem a kék szőlőfajtát a vörösboroknál sokkal rövidebb ideig tartják a saját héján. Jellemzően pár óra áztatás után jön a préselés, így a a héj vörös színe épp hogy csak megkapja a bort.

A rozé elnevezés a franciák – honnan máshonnan? – ered valahol az eredetinek megfelelően roséként is írjuk. Magyarországon valamennyi kék szőlővel rendelkező borvidéke alkalmas a rozé alapanyagának előállítására és szinte minden borász foglalkozik vele. 

A rozé borokat könnyed test és lendületes savak természetesen gyümölcsös aromákkal jellemzik leginkább. Ezért is illik annyira a nyárhoz a rosé, de a könnyed ételek (saláták, halak, paradicsomos ételek, esetleg csirke) igazi kísérője tud lenni. Viszont ne feledkezzünk meg a fröccsről sem, ha már a vízpartnál, a kánikulánál és a nyárnál tartunk. A bubis víz és a rosé kombinációja a nyár esték igazi koronázatlan király, fogyasszuk bátran, de azért csak mértékkel!
Rendelés és kiszállítás

Rendeld meg online ezt a kiváló ár-érték arányú roséborokat, és élvezd otthonodban, vagy ajándékozd meg vele szeretteidet, barátaidat! Ha most megrendeled, 1-4 napon belül megérkezik hozzád. Válogasd össze kedvenc boraidat és rendelj 18.000 Ft feletti összegben ital webshopunkból az ingyenes kiszállításért! Másfajta bort keresel? Óriási vörös- és fehérbor választékkal is várunk Benneteket!